Over LidaIk ben Lida Koel, op 5 september 1953 geboren en getogen in Schoorl.

Mijn schilderpassie van begin tot nog verder...

Ik teken en schilder al vanaf mijn jeugd. Eind jaren '60 heb ik een opleiding tot leidster Creatieve Handvaardigheden voor Jeugdleiding gevolgd. Daarmee heb ik van 1971 tot 1978 les gegeven in het dorpshuis en het T & O-gebouw in Bergen. Begin jaren '80 begon ik lessen te volgen in portrettekenen bij Cora Storbeck.
Hierna volgen een aantal jaren van weinig creatieve uitingen door kinderen en zakelijke beslommeringen van onze eigen zaak in doe-het-zelf materialen. In die jaren heb ik wel zulke leuke kinderkleding gemaakt dat ik gevraagd werd modeshows te lopen met mijn kinderen. Tweede helft jaren '90 heb ik als broodnodige ontspanning weer mijn teken en aquarel talent van de plank gehaald. Mede op aandringen van Cees heb ik in 1997 les genomen van Cyrilla Koolen, in de Oorsprong te Schoorl. Hier heb ik mijn aquareltechniek verder ontwikkeld en geleerd meer gebruik te maken van verschillende kwasten.
In 2001 heb ik een schilderij met aquarel naar het magazine Palet ingezonden. Dit resulteerde in een eervolle tweede prijs, bij een Arti-studiecompetitie voor een stilleven met een vrijere opstelling.
Na een jaar les van Marianne Duif, waarbij ik ook met olieverf en wat abstractere vormen in aanraking kom, krijg ik les van Didier Bourdon. De fransman die kranten haalde met de muurschilderingen in Egmond aan zee. Ik heb bij deze cursussen geaquarelleerd en geŰxperimenteerd met andere materialen, zoals: Acrylverf, Ei-tempera, waskrijt, potlood en houtskool. Maar Aquarelverf heeft mijn voorkeur.

Wat schilder ik?

Vooral bloemen en realistische stillevens bieden mij het meeste schilderplezier, maar ook landschappen zijn interessant en schilderwaardig. Toen we in 2013 in Noorwegen op vakantie waren heb ik mijn aquarelspullen meegenomen en heb ik meerdere natuurrijke plekjes op papier vereeuwigd.

Interesse?

Als u ge´nteresseerd bent in het verkrijgen van een schilderij van mijn hand kunt u uiteraard contact met ons opnemen.